CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM CAND NU AI IDEI

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM CAND NU AI IDEI

Ce sa postezi pe instagram? Te-ai gasit blocat si nu mai idei de postari pe Instagram? Si eu de foarte multe ori si deaceea din propria experienta am facut acest scurt ghid care te va ajuta sa treci peste blocajul artistic.

Sunt sigur ca deja ai citit toate ghidurile care iti spun sa utilizezi aplicatii pentru a iti planifica si programa content-ul in avans. Si asta nu este necesar pentru a scapa de intrebarea „Ce sa postezi pe Instagram”?

Dar in ciuda celor mai bune intentii, eu inca reusesc sa postez asa cum doresc eu si cand simt eu ca am o imagine buna de postat.

Ca sa incepi sa te gandesti ce content sa incepi sa postezi cand esti in blocaj, ai nevoie de cateva unelte, si anume:

  • Un Program de editat poze
  • O aplicatie pentru a edita pentru Instagram
  • O aplicatie pe telefon de modificat poze
  • O aplicatie de telefon pentru a crea content informativ prin pozele deja modificate

Iar recomandarile mele pentru a te pregati sunt urmatoarele programe de modificat poze:

  1. Adobe Lightroom CC
  2. Lightroom Mobile
  3. Adobe Spark Post

Aceste trei programe sunt tot ce vei avea nevoie vreodata pentru a crea poze pentru Instagram si mai ales pentru a oferi calitate intr-un mod rapid.

Astfel de multe ori am parte de acest blocaj si nu stiu ce sa postez. Stiu ca nu sunt atat de activ pe cat as dori sa fiu pe instagram, dar poate ca prin construirea acestui ghid va voi ajuta si pe voi si pe mine. Iar cand vine vorba de blocaj, stiu ca nu sunt singurul in situatia aceasta.

Te mai gandesti sa cauti poze pentru instagram sa te inspiri si din munca altor fotografi, ceea ce nu este un lucru rau, doar ca ai sansa sa ajungi doar consumator de content si sa iti sabotezi crearea de content si flux-ul constant de poze pe instagram.

Adevarul este ca, daca nu ai mai creat o fotografie noua careia sa ii dai share/post de ceva vreme, atunci ar trebui sa iti pui intrebarea, daca merita sa postezi ceva?

Raspunsul este intotdeauna DA. Intotdeauna merita sa postezi ceva nou! Dar ce sa postezi?

Fiind fotograf cu o experienta de aproape 6 ani m-am ajutat de experienta cumulata si am facut un ghid scurt pentru atunci cand te afli in blocajul artistului.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Behind the Scenes

Daca ai sansa sa tragi fotografii cu un prieten, nu ezita sa ii ceri ajutorul cand vine vorba de a iti face o fotgrafie cand tragi cadre sau cand aranjezi o compozitie.

Astfel creezi dimensiune si ajuti la crearea unui storytelling pentru a aduce un strat in plus la povestea pe care o spui deja prin fotografii.

Si astfel ai sansa sa oferi un sneak peak in viata ta de fotograf, fiecarui follower pe care il ai pe Instagram.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de content BTS (Behind the Scenes, nu trupa BTS), este acela ca audienta ta te va cunoaste din perspectiva umana un pic mai bine decat printr-o imagine perfect editata si creata, astfel vei genera o conexiune emotionala cu audienta, pentru ca se vor conecta cu munca si rutina ta de fotograf sau content creator.

BTS-ul merita postat pentru ca este o investitie emotionala intre tine si audienta de pe Instagram.

Astfel vei modifica pozele pentru instagram pentru a fi incorporate in contentul deja planificat sau pregatirea contentului viitor si asa vei crea si suspans in randul audientei.

Ei bine, daca ai tendinta sa fotografiezi singur, acest tip de content devine un pic mai compicat de realizat, dar asta nu ar trebui sa te limiteze in a face fotografii pentru Instagram Story in care faci un showcase cu fotografia pe ecranul aparatului de fotografiat.

Abordarea este simpla, trebuie sa postezi orice iti trece prin minte ca ar putea sa genereze intrebari si raspunsuri, iar astfel incep conversatiile si engagement-ul cu audienta ta.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Throwback Content

Mie unul imi place foarte mult sa sap prin albume cu fotografii vechi pentru a regasi fotografii pe care le-am uitat.

Pentru ca suntem pe subiectul „Ce sa postez pe instagram?”, poti face un exercitiu de a revedea lucrari mai vechi si poti incerca un edit nou, cu skill-urile de astazi, pentru ca astfel te vei vedea pe tine cum ai progresat si acest lucru va fi transparent si pentru audienta.

Daca ai totul organizat pe ani si luni in Lightroom, acest lucru nu ar trebui sa fie prea greu.

Si daca doresti sa ai la indemana editari ale pozelor le poti avea prin Lightroom Mobile si astfel vei avea acces aproape instant la toata galeria ta de fotografii.

Poze pentru instagram poti crea foarte usor accesand galeria si content-ul deja creat, poti aborda Editarea veche VS Editarea noua si ceri o parere care e mai buna.

Totul de multe ori aici se rezuma la editarea de poze si editare pentru instagram.

Lightroom fiind un program de editat poze ai la indemana totul pentru a crea si a recrea contentul vechi care este deja realizat si doar are nevoie de un mic touch fresh.

In Lightroom ar trebui sa ai toate fotografiile expuse intr-un mod logic si sortate pentru a iti fi mai usor sa cauti prin albumele vechi chiar si de acum cativa ani.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Tutoriale si Tips and Tricks

Acest sfat nu il ofer doar pentru fotografii care au ceva experienta ci si pentru cei care au foarte putina experienta, pentru ca orice fotograf care este incepator, are un tips and tricks pentru cei care nu sunt fotografi si cei care nu ar fi ajuns sa stie acele lucruri daca nu ar fi fost postate pe Story sau chiar si in Timeline.

Orice lucru pe care l-ai invatat, merita sa aiba un Share fie ca este in Story sau in Timeline, asa ca daca ai citit despre o tehnica foto si ai si incercat-o, oricand poti sa oferi prin fotografia pe care o postezi un insight despre cum ai facut fotografia si mai ales un tips and tricks de pe teren cand ai realizat fotografia..

Ca sa o pun in termeni mai simpli, orice lucru care te-a ajutat pe tine si crezi crezi ca ii poate ajuta si pe altii merita sa existe si sa aiba parte de un Share in comunitate.

Mie personal imi place foarte mult sa postez tutoriale si tips and tricks pe Instagram Story si sa comprim cunostiinte in lectii scurte care pot fi citite in 10 secunde.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Cel mai usor mod ca sa le aduca si o nuanta atractiva, un font frumos, sau o animatie in aceste story-uri, am vazut ca este sa folosesc pe Iphone aplicatia Adobe Spark.

Pentru ca in Adobe Spark am deja format de Instagram Story la optiunea de export si la optiunea de creatie, astfel reusesc sa ilustrez in mod simplu si pentru mine si pentru audienta cate un strop de know how.

Pe langa Adobe Spark mai ai foarte multe aplicatii de editat poze, eu folosesc Lightroom pentru ca este mai usor sa imi transfer galeria de fotografii pe telefon.

Fac asta pentru a nu pierde din calitate, Lightroom fiind un program de editat poze ai varianta de Cloud de 1tb pe care il poti sincroniza cu telefonul si astfel ai la indemana prin cloud toata galeria ta de fotografii.

Spre exemplu imi modific pozele pe telefon si apoi le introduc in adobe spark pentru a crea un story care atrage atentia si mai ales un story care poate sa ofere informatie.

Pe langa Lightroom Mobile exista de altfel foarte multe aplicatii de editat poze si exista si variante de modificat pozele pentru instagram, avand optiunea sa postezi direct pe instagram inainte sa dai export.

In legatura cu sfatul pe care il oferi, as putea sa spun ca el trebuie sa fie usor de inteles si sa poate sa fie citit in 15 secunde pentru a putea fi digerat mai tarziu, precum o mancare fast food.

Pentru ca in caz contrar, s-ar putea sa fie mai bine sa creezi o postare pe blog sau sa aduci detalii in descrierea unei fotografii, unde vei putea sa folosesti o abordare intr-un format mai lung.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Pastreaza un echilibru vizual

Un lucru care m-a ajutat foarte mult cand vine vorba de platforma Instagram, este acela ca orice profil care creeaza un Grid estetic si cu nuante similare sau constrastate, acela va fi un profil de succes.

Acest lucru sincer este mai usor de spus decat de realizat daca esti incepator si inca nu ai in spate o teorie a culorilor si nuantelor, dar nu este imposibil.

O abordare usoara este sa folosesti Adobe Color pentru a iti alege o paleta de culori care iti place si apoi sa incerci sa o reproduci prin paleta de nuante pe care le oferi in post procesare in Lightroom.

Un alt ajutor daca esti la inceput de drum, sunt Preset-urile, ele te vor ajuta sa ajungi mai repede sa creezi un grid consistent si cu un impact vizual unic, cei drept nu este chiar cea mai buna varianta, dar este cea mai rapida pentru a intra in Instagram Photography Game.

Pe masura ce incepi sa vezi cum rasare un grid consistent din punct de vedere cromatic, si iti si place, sfatul meu este sa ramai cu el pana cand te vei plictisi de paleta de nuante alese.

Si spun asta si din perspectiva audientei, pentru daca vei avea un grid consistent, oamenii se vor astepta sa descopere un anumit tip de aspect prin postarile tale de pe Instagram, si astfel acesta va fi unul din motivele lor pentru a reveni si pentru a comenta si da like si share la postarile pe care le creezi.

Sa nu uiti sa folosesti si Instagram Story. Pentru ca astfel poti creat Story Highlight direct pe profilul tau de instagram, iar aici vei pastra contentul de pe story pe care il consideri ca este cel mai relevant pentru audienta si pentru definirea ta ca si profil si persona pe Instagram.

CE SA POSTEZI PE INSTAGRAM

Story Highlight extinde viata unui Story care dispare dupa 24 de ore, si astfel ii oferi un loc intr-o colectie permanenta pe pagina profilului tau.

Eu folosesc aceasta metoda pentru a marca anumite informatii utlile si pentru a oferi o scurta introducere asupra tipului de content ce va exista pe Instagram Story. Eu aici imi pastrez tutorialele si foto tips and tricks.

Si poate ca cel mai important cand te intrebi ce sa postezi pe instagram este acela sa faci actiunea in sine si sa vezi mai tarziu cum mergi cu content-ul mai departe.

Continua sa postezi orice consideri relevant, interesant si estetic pentru a iti prezenta pasiunea in fata oamenilor si pentru a primi apreciere!

Asa ca in incheiere eu iti recomand ca atunci cand te vezi cu intrebarea Ce sa postezi pe instagram? iti spun ca trebuie doar sa fi creativ si sa spui o poveste!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *