Close

FOTOGRAF INCEPATOR 4 SFATURI RAPIDE PENTRU PORTRETE MAI BUNE!

Portret Featured

Fotografia de portret reprezintă unul dintre cel mai populare stiluri de realizare a imaginii din prezent. Portretele sunt surprinse de la ședințe foto organizate cu scopuri personale sau comerciale, până la evenimente speciale sau prezentări. Fiind atât de populară, este important să știi ce face o imagine tip portret cât mai bună. Astfel am pregătit pentru tine patru sfaturi rapide pe care le poți aplica imediat!

1. Păstrează simplitatea imaginii

Fotografie Portret

Cu cât este mai complexă scena în care încerci să surprinzi imaginea, cu atât este mai dificil să păstrezi subiectul pe care îl dorești în centrul atenției. Din acest motiv, primul sfat este să nu te complici mai mult decât este cazul. Utilizează un fundal simplu, fără o aglomerare prea mare de elemente în spatele subiectului tău (și nici în fața acestuia). Când vine vorba de expunere, încearcă să profiți cât mai mult de lumina naturală. Atunci când acest lucru nu este posibil, folosește-te de lumina artificială cu măsură. Utilizarea prea multor surse de iluminare distrag atenția de la cea ce este cu adevărat important în fotografie.

2. Pregătește totul înainte să ajungă subiectul tău

Fotografie Portret 1

Este important să fi cât de pregătit se poate înainte ca persoana căreia îi vei face fotografii va fi prezentă în locul în care va avea loc ședința foto. Dacă vei fotografia în studio, pregătește din timp luminile și setările aparatului foto pe care îl vei folosi. Dacă locația este în afara studioului, pregătește-ți aparatul și realizează câteva fotografii de probă ca să te acomodezi cu condițiile din zonă. În acest fel, în momentul în care modelul tău va ajunge pentru ședința foto, totul va fi pregătit și veți putetea începe fără alte distrageri. Dacă subiectul tău este nevoit să aștepte un anumit timp până să înceapă ședința foto, există riscul să îi scadă entuziasmul sau încrederea în sine cu care a venit, sau pur și simplu să fie plictisit, iar aceste schimbări de stare vor afecta rezultatul final destul de drastic.

3. Fotografiază în lumină

Fotografie Portret 2

Lumina este un factor foarte important în orice imagine. În timp ce majoritatea persoanelor pasionate de fotografie se preocupă să aibă mereu destulă lumină pe fața modelului, prea puțini fotografi iau în calcul și importanța unei surse de lumină pentru fundal. Acest tip de lumină produce o diferență mare în cazul fotografiilor în afara studioului. Lumina de pe fundal face o imagine să fie mai colorată, mai interesantă și mai naturală. De asemenea ajută la conturarea unei dimensiunii  spațiului tridimensional, astfel evidențiind profunzimea unei fotografii. Dacă vrei să experimentezi în afara studioului o să ai nevoie de un parasolar și poate de un bliț de umplere. Dar cel mai probabil acest aspect îl vom discuta într-un alt articol, în care voi încerca să acopăr aparatura necesară pentru fotografia înafara studioului.

4. Depărtează-te de nivelul ochilor modelului

Fotografie Portret 3

Ochii sunt probabil cea mai importantă caracteristică unei persoane, clișeul spune că sunt oglinda sufletului și de obicei primesc cea mai mare atenție în fotografia de portret. Așa că, în general, portretele sunt realizate de la nivelul ochilor subiectului, astfel rezultând într-un portret clasic și echilibrat. Dar dacă vrei să experimentezi și să încerci să surprinzi noi emoții, poți să te îndepărtezi puțin de distanța de la care se află nivelul ochilor modelului tău și să redefinești cadrul consacrat. Poți să încerci să surprinzi imagini puțin mai jos, dintr-un unghi diferit sau puțin mai sus de nivelul ochilor subiectului tău, în funcție de mesajul pe care dorești să îl transmiți prin fotografia ta. Ai grijă totuși, dacă o să te îndepărtezi prea mult de acest punct standard, prea jos sau prea sus, impresia pe care o va transmite imaginea va fi alterată drastic, uneori în moduri neașteptate, care pot să nu fie în interesul tău sau al modelului, dar experimentarea este foarte bună pentru dezvoltarea ta ca fotograf și cu cât experimentezi mai mult vei da naștere unor creații surprinzătoare.

Tu de la ce nivel faci fotografiile de portret? Mai cunoști alte sfaturi rapide care pot îmbunătăți imaginile de tip portret? Spune-ne în comentarii părerea ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.